14 september 2015
19:00

Referat: Vellinge FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Simon S – Christoffer J, Sten, Naim, Alex (f.d. Lilla Torg) – Shakeb, Oskar, Osama, Amine – Olle och Henke

Avbytare var Daniel Sosa, Martin och Marcus som samtliga kom in i paus och spelade hela andra halvlek, Daniel som innermittfältare för att senare flytta ut och spela vänster yttermittfältare, Martin som mittback för att senare flytta upp och spela innermittfältare och Marcus som spelade högerback.

Ordinarie referenten ej närvarande så det följande baserar sig på tränares och vissa spelares uppfattningar om matchen (samt när det gäller vissa fakta domarens rapport).

Första 15-20 minuterna var hela vårt defensiva arbete väldigt osynkat vilket ledde till att vissa individuella misstag fick konsekvenser de annars inte behövt få. Nu fick de två tidiga ganska onödiga mål i den 6:e resp. 11:e min. Vellinge var i och för sig spelmässigt överlägsna första kvarten så ur den aspekten var deras ledning välförtjänt. Vi fick dock en del fina kontringslägen som vi slarvade bort.

Sedan vidtog en kort period med rätt jämnt spel innan vi började ta över. Men istället för att leda till en reducering gjorde istället de 3-0 efter att ett oturligt misstag beroende på underlaget utgjorde upptakten till målet. Mot slutet av halvleken hade vi sen ett spelmässigt övertag.

I andra halvlek blev båda lagen väldigt långa och det blev därför ganska mycket hawaiifotboll. Vi var det bättre laget offensivt men vi lämnade många hål på mittplan som Vellinge dock lyckligtvis var rätt dåliga på att utnyttja samtidigt som vår backlinje fungerade allt bättre.

Vi reducerade redan efter mindre än 2 minuter till 3-1 genom Olle som slog in en retur på ett skott från Henke. Sedan dröjde det nästan en halvtimme innan nästa mål föll. Det var i den 76:e min som Vellinge ökade på till 4-1 och väl därmed i praktiken avgjorde matchen.

Sedan bjöd de sista minuterna både på glädje och sorg – klart mest av den senare varan dock. I den 80:e min reducerade Olle till 4-2 på en mycket vacker nick på ett inlägg från Amine. I den 85:e min blev det sedan ett ordentligt handgemäng som ledde till en utvisning i vardera laget. Det positiva var väl att spelarna i de båda lagen lyckades sära på kombattanterna relativt snabbt och att bråket inte ledde till någon bestående missämja mellan lagens spelare och ledare efteråt.